tiistai 9. syyskuuta 2014

Crumble pullia


Mää ihastuin ihan täysin tähän crumbleen joten halusin kokeilla miten toimii pullissa ja nam hyvin toimii. Ja paljon saivat pullat kehuja :) Tällä ohjeella tulee ihanan pehmoista pullaa. Äläkä anna hämätä, että taikina tehdään veteen ja öljyyn, minusta paras ja pehmein pulla tulee juurikin veteen ja öljyyn tehtynä. Kokeile vaikka jos et usko :)

Tee ½ litran pullataikina

5 dl lämmintä vettä (+42'c)
1 kananmuna
1 rkl jauhettua kaardemummaa
1 tl suolaa
2 pss. kuivahiivaa
2 dl öljyä
2 dl sokeria
n. 14 dl vehnäjauhoja

Lisää veden sekaan kuivahiiva, sokeri, kaardemumma, kananmuna, suola  ja öljy sekä 7dl vehnäjauhoija ja sekoita. Välikohota 10min ja lisää sen jälkeen loput vehnäjauhot. Ja jatka kohotusta 30min.

Valmista sillä välin

crumble:

90g pehmeää voita
2 dl ruokokidesokeria
5 tl kanelia
2 dl vehnäjauhoja

Sekoita pehmeään voihin kaikki crumlen aineet ja sekoita.
Ja laita pakkaseen odottamaan.

Kauli ½ taikinasta isoksi levyksi ja levitä pehmeää voita kauttaalleen ja murustele puolet crumblesta päälle ja kierrä rullalle. Leikkaa paloiksi ja asettele vuokiin, voitele ja laita raesokeri päälle ja kohota 30min. Paista 225*c n.15min.

1 kommentti :

  1. nam, pakko kokeilla. kuulostaa hyvältä! :p

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful