perjantai 5. syyskuuta 2014

Pataleipä


Päätin kokeilla minäkin pataleipää, reseptin löysin Cebicin keittiössä blogista jota tietysti oli pakko taas soveltaa, koska en halunnut tehdä leipää kokonaan vehnäjauhoihin.

4 dl neljän viljan hiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
1 tl kuivahiivaa
3½ dl vettä

Sekoita kulhossa kuivat aineet ja sekoita joukkoon nopeasti lämmin vesi, ÄLÄ vaivaa! Peitä kulho tuorekelmulla ja jätä se tekeytymään huoneenlämpöön n.12h-18h. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja taittele nopeasti palloksi ÄLÄ taaskaan vaivaa! Ja jätä kohoamaan leivinliinan alle vielä reiluksi puoleksi tunniksi. Laita kannellinen uunipata (n.3l) kylmään uuniin ja kuumenna uunia 225*c  n. puolisen tuntia. Ota pata uunista pois ja nakkaa taikinapallo pataan ja paista kannella peitettynä 30min jonka jälkeen ota kansi pois ja jatka paistamista vielä 15min. Lurpsista!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Sekä minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful