10.12.2014

Turkinpippuri-hopeatoffeepalat (myös gluteenittomana)



Tähän vähän paksumpaan pohjaan ohje reseptin lopussa.







Itse tykkään kovasti hopeatoffeesta ja turkinpippureista ja halusin yhdistää nämä kaksi samaan herkkuun, niinpä lähdin taas kokeilemaan mitä syntyy.... No tälläistähän siitä syntyi ja olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen. Näihin tuli ihan himo, kun yhden maistoi.



Pohja:

4 kananmunaa
3dl sokeria
5dl vehnäjauhoja (myllärin)
3tl leivinjauhetta
3tl aitoa vaniljasokeria
2dl piimää
200g voisulaa

1. vaahdota kananmunat ja sokeri
2. lisää jäähtynyt voisula ja piimä
3. sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon
4. paista 150'c n.15min tai kunnes kypsää
5. kun pohja on jäähtynyt leikkaa paloiksi, mutta älä irrota toisistaan. Näin saat kauniimmat reunat paloille.
6. kuorruta piirakka ja koristele haluamallasi tavalla.



Päällinen:

100g maustamatonta tuorejuustoa
80g hopeatoffeita
1½dl turkinpippurirouhetta
3/4 dl kermaa
5dl tomusokeria

1. sulata teflonin kattilassa hopeatoffeet ja kerma (miedolla lämmöllä, kokoajan sekoittaen)
2. kun saat kaikki hopeatoffeet sulaamaan nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä
3. kaada seos leivontakulhoon ja sekoita hopeatoffee-kerma seokseen kaikki päällisen aineet (sihtaa tomusokeri) massa pitää olla aika paksua
4. kuorruta pohja
5. koristele haluamallasi tavalla. Päällisen levityksessä voit käyttää apuna esim. kosteaa palettiveistä.

Vinkki:
* käyttämäni uunipeltini sisämitat ovat noin 39cm x 32cm
älä päästä pohjaa kuitenkaan kylmäksi asti, jotta päällinen nappaa pohjaan hyvin kiinni
* jos pohja pääsee kylmäksi asti, niin päällinen irtoaa laattana







Ohje paksumpaan pohjaan:

6 kananmunaa
4½ dl sokeria
7½ dl vehnäjauhoja (myllärin)
4½ tl leivinjauhetta
4½ tl aitoa vaniljasokeria
3 dl piimää
300g voisulaa

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää jäähtynyt voisula ja piimä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Paista 200'c n.15min uunista riippuen. 


Gluteenittomana ohjeen löydät TÄÄLTÄ 





2 kommenttia :

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful