keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Paras marjapiirakka











Tämä resepti toimii kaikkien marjojen ja hedelmien kanssa :P Itse testannu ja tykästyny eniten mustikka, vadelma-mustikka ja omena versiosta. Olen tehnyt myös raparperistä ja persikoista. Kannattaa kokeilla, helppo tehdä ja tosi maukas. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa. NAM!


Pohja:

300g voisulaa
3dl sokeria
9dl vehnäjauhoja
6tl aitoa vaniljasokeria
6tl leivinjauhetta
2tl kardemumma jauhetta
3 kananmunaa
3dl piimää 

Sekoita voisula, sokeri ja vehnäjauhot keskenään muruksi. Ota murua 4dl sivuun (joka ripotellaan lopuksi marjojen/hedelmien päälle). Sekoita loppuun muruun kananmunat, piimä, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kardemumma. Sekoita voimakkaasti jotta saat tasaisen taikinan ilman paakkuja. Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja haluamasi täyte pinnalle (marjoja menee n.5dl. Ja jos käytät pakaste marjoja laita ne jäisinä taikinan päälle, älä anna sulaa niiden ennen laittoa) Ja jos laitat omenoita ripottele päälle kanelia ja muruseos ihan lopuksi päälle. Paista 200'c n.20min, kunnes kypsää. Tuttavalta aikoinaan saatu ohje jota muokkailin hieman ja joka oli 1/3 määrillä tehty pyöreään vuokaan. 

5 kommenttia :

  1. Hei! Vaikuttaa hyvältä tää ohje :) Mikähän ois hyvä määrä raparperia tähän? En oo ikinä raparperipiirakkaa tehnyt, niin siksi näin hölmö kysymys :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Anu! Hölmöjä kysymyksiä ei olekkaan :) Saman verran (5dl) olen laittanut myös raparperejä :)

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta :) Tein just raparperipiirakan ja tuli kyllä niin hyvää, että teen tästä lähtien kaikki marja- ym.piirakat tällä ohjeella :)

      Poista
  2. Anonyymi9/27/2017

    Moikka! Onko tätä ohjetta gluteenittomana versiona?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Se on mulla seuraavana menossa testiin, lisään gluteenittoman ohjeen tähän samaan postaukseen sitten :)

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful