11.4.2015

Sitruunarahkakakku


Hmmm niin ihanan raikas ja makoisa suosittelen kokeilemaan :) 



Pohja:

100g pehmeää voita
1dl sokeria
1 huoneenlämpöinen kananmuna
2½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja sekoita. Lisää keskenään sekoiettut kuivat aineet vaahtoon ja pyöräytä kaikki hyvin sekaisin. Laita 21cm halk. olevaan irtopohjavuokaan pohjalle leivinpaperi ja voitele se leivinpaperi pohja ja reunat ja jauhota vehnäjauhoilla. Laita jääkaappiin odottammaan täytteen valmistusta.


Täyte:

400g valion sitruunarahkaa
300g ranskankermaa
1 kananmuna
3/4dl sokeria
1rkl aitoa vaniljasokeria
2rkl perunajauhoja

Sekoita kaikki aineet ja vatkaa muutaman minuutin ajan kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunin alimmalla tasolla ritilän päällä 175'c n.35min. Sammuta uuni, avaa uuninluukku raolleen ja anna kakun jäähtyä uunissa jolloin kakku ei halkea keskeltä rumasti. Nosta jäähtynyt kakku uunista ja avaa irtopohjavuoka varovasti ja halutessasi voit koristella sen :) Ohje on valion sivuilta.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful