sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Snickers-piirakka


Tässä olisi snickers piirakasta minun versioni. Olen oikein tyytyväinen ohjeeseen, mielestäni onnistunut resepti. Seuraavana päivänä parhaimmillaan.


Pohja:

4 kananmunaa
3dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
3tl aitoa vaniljasokeria
2dl piimää
200g voisulaa

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään sekä voisula ja piimä keskenään. Kaada vaahtoon vuorotellen jauhoja ja piimä-voisulaa. Sekoita hyvin. Paista 200'c n.15min. Jäähdytä pohja, mutta älä päästä kylmäksi asti.



Kinuski: 
5dl kuohukermaa (tai vispikermaa)
3dl fariinisokeria
3tl vaniljasokeria
3rkl voita

Kinuskin keittäminen vaatii pitkää pinnaa. Keitä kermaa ja fariinisokeria 15-20 min hiljalleen kokoajan sekoittaen. Lisää lopuksi vaniljasokeri ja voi. Kaada kinuskia ihan ohut kerros pohjan päälle.



Pinnalle:

200g suolapähkinöitä

Ripottele pähkinät ohuen kinuskin päälle ja kaada loput kinuskit pähkinöiden päälle ja levitä kauttaalteen.



Suklaakuorrutus:

200g fazerin punanen suklaalevy (vaaleaa maitosuklaata)
2dl vispikermaa

Lämmäytä kattilassa miedolla lämmöllä suklaa ja kerma. ÄLÄ kuitenkaan kiehauta. Sekoita tasaiseksi. Kaada kinuskin päälle kauttaalteen ja laita jääkaappiin jämähtämään. Ja leikkaa paloiksi.


Vinkki: 
* millä saat jääkaappi kylmät kananmunat huoneenlämpöisiksi. Laita kananmunat kippoon ja hanasta niin kuumaa vettä päälle, kuin hanasta tulee ja anna kananumunien olla vedessä muutama minuutti.
* kinuskin pitäisi olla paksuhkoa, ettei imeydy pohjaan










13 kommenttia :

  1. Kylläpä oli hyvää! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Olipa kiva kuulla, tästä tuli meijän perheen suosikki :)

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta tuli todella hyvää, nam. Meidän neiti ei tosin tykännyt pähkinöistä, mut ilmankin varmaan olis hyvää.

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa herkulta! Voiko piimän korvata esim. kermaviilillä? Piimää meillä ei kulu laisinkaan niin litran pönikkä turha ostos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen aina tehnyt tämän piimällä, joten varmaksi en uskalla sanoa. Voisin kuvitella, että kermalla kuitenkin kans voisi toimia :) Jos korvaat piimän jollain tulethan kertomaan miten toimi? :)

      Poista
  4. Mitenkäs pakastus onnistuu... Ei varmaan voi laittaa paloja päällekkäin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläni on juuri puoli peltiä pakkasessa eli pakastus onnistuu, mutta tosiaan ei kannata laittaa paloja päällekkäin :)

      Poista
  5. Kuinka käykö kaupan valmis kinuski?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksei se tietysti silläkin saata onnistua. Itse niitä en ole käyttänyt joten en osaa kokemuksesta kertoa. Mutta ne kaupan taitaa olla löysempää ja maku tietysti erilainen.

      Poista
  6. Ihan liian hyvännäköistä! Pakko kokeilla!:)

    VastaaPoista
  7. Anonyymi1/13/2017

    Miksi kinuski vispikermasta, eikä kuohukermasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla sattui olemaan tekohetkellä vispikermaa, mutta molemmat käyvät. Itseasiassa kuohukerma kestää kuumuutta paremmin.

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Sekä minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful