12.4.2015

Snickers-piirakka (myös gluteeniton)


Ei varmaan tarvitse sanoa miten hyvää tämä on 😉 Olen oikein tyytyväinen ohjeeseen, mielestäni onnistunut resepti. Seuraavana päivänä parhaimmillaan.


Pohja:

4 kananmunaa
3dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
3tl aitoa vaniljasokeria
2dl piimää
200g voisulaa

1. vaahdota kananmunat ja sokeri

2. sekoita kuivat aineet keskenään sekä voisula ja piimä keskenään
3. kaada vaahtoon vuorotellen jauhoja ja piimä-voisulaa
4. sekoita hyvin
5. paista kiertoilmauunissa 200'c n.15min 
6. jäähdytä pohja, mutta älä päästä kylmäksi asti


Kinuski: 
5dl kuohukermaa (tai vispikermaa)
3dl fariinisokeria
3tl vaniljasokeria
3rkl voita

1. kinuskin keittäminen vaatii pitkää pinnaa. Keitä kermaa ja fariinisokeria 15-20 min hiljalleen kokoajan sekoittaen

2. lisää lopuksi vaniljasokeri ja voi
3. kaada kinuskia ihan ohut kerros pohjan päälle


Pinnalle:

200g suolapähkinöitä

1. ripottele pähkinät ohuen kinuskin päälle 

2. kaada loput kinuskit pähkinöiden päälle 
3. levitä kinuski kauttaalteen pähkinöiden päälle


Suklaakuorrutus:

200g fazerin punanen suklaalevy (vaaleaa maitosuklaata)
2dl vispikermaa

1. lämmäytä kattilassa miedolla lämmöllä suklaa ja kerma. ÄLÄ kuitenkaan kiehauta

2. sekoita tasaiseksi
3. kaada kinuskin päälle kauttaalteen 
4. laita jääkaappiin jämähtämään
5. leikkaa paloiksi ja nauti

Vinkki: 
* millä saat jääkaappi kylmät kananmunat huoneenlämpöisiksi. Laita kananmunat kippoon ja hanasta niin kuumaa vettä päälle, kuin hanasta tulee ja anna kananumunien olla vedessä muutama minuutti.
* kinuskin pitäisi olla paksuhkoa, ettei imeydy pohjaan
* pohja ei saa olla liian kuuma, kun kaadat kinuskin
* Käyttämäni uunipeltini sisämitat ovat noin 39cm x 32cm












Gluteenittomana:

Pohja:
4 kananmunaa
2½ dl sokeria
4 tl aitoa vaniljasokeria
200g margariinisulaa
3½ dl piimää
3tl leivinjauhetta
1dl Viljatuotteen maissijauhoja
3½ dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta

1. vaahdota kananmunat ja sokeri
2. lisää jäähtynyt voisula ja piimä
3. sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon 
4. paista 200'c n.15min tai kunnes kypsää
5. jäähdytä pohja (älä päästä pohjaa kuitenkaan kylmäksi asti jotta päällinen nappaa pohjaan hyvin kiinni. Jos pohja pääsee kylmäksi asti, niin päällinen irtoaa laattana) 
6. kuorruta piirakka ja koristele haluamallasi tavalla.

Kinuski: 
5dl kuohukermaa (tai vispikermaa)
3dl fariinisokeria
3tl vaniljasokeria
3rkl voita

1. keitä kermaa ja fariinisokeria 15-20 min hiljalleen kokoajan sekoittaen. (k
inuskin keittäminen vaatii pitkää pinnaa) 
2. lisää lopuksi vaniljasokeri ja voi
3. kaada kinuskia ihan ohut kerros pohjan päälle


Pinnalle:

200g suolapähkinöitä

1. ripottele pähkinät ohuen kinuskin päälle

2. kaada loput kinuskit pähkinöiden päälle 
3. levitä kinuski kauttaalteen pähkinöiden päälle

Suklaakuorrutus:

200g aino maitosuklaata (Dammenberg)
2dl vispikermaa

1. sulata vesihauteessa suklaa 

2. lisää kerma  
3. sekoita tasaiseksi
4. kaada kinuskin päälle kauttaalteen 
5. laita jääkaappiin jämähtämään
6. leikkaa paloiksi ja nauti

20 kommenttia :

  1. Kylläpä oli hyvää! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Olipa kiva kuulla, tästä tuli meijän perheen suosikki :)

      Poista
  2. Anita16.14

    Kiitos ohjeesta tuli todella hyvää, nam. Meidän neiti ei tosin tykännyt pähkinöistä, mut ilmankin varmaan olis hyvää.

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa herkulta! Voiko piimän korvata esim. kermaviilillä? Piimää meillä ei kulu laisinkaan niin litran pönikkä turha ostos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen aina tehnyt tämän piimällä, joten varmaksi en uskalla sanoa. Voisin kuvitella, että kermalla kuitenkin kans voisi toimia :) Jos korvaat piimän jollain tulethan kertomaan miten toimi? :)

      Poista
  4. Tulen kertomaan 😊

    VastaaPoista
  5. Mitenkäs pakastus onnistuu... Ei varmaan voi laittaa paloja päällekkäin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläni on juuri puoli peltiä pakkasessa eli pakastus onnistuu, mutta tosiaan ei kannata laittaa paloja päällekkäin :)

      Poista
  6. Kuinka käykö kaupan valmis kinuski?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksei se tietysti silläkin saata onnistua. Itse niitä en ole käyttänyt joten en osaa kokemuksesta kertoa. Mutta ne kaupan taitaa olla löysempää ja maku tietysti erilainen.

      Poista
  7. Anonyymi22.44

    Miksi kinuski vispikermasta, eikä kuohukermasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla sattui olemaan tekohetkellä vispikermaa, mutta molemmat käyvät. Itseasiassa kuohukerma kestää kuumuutta paremmin.

      Poista
  8. Onko kokemusta muista gluteenittomista jauhoista tässä piirakassa kuin tuo viljatuotteen? Meidän ruokakaupassa ei tietääkseni sitä ole (en oo ihan varma) mutta jos en sitä saa niin sopiiko esim. Semperin vaalea jauhoseos?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En valitettavasti ole muilla jauhoilla kokeillut tehdä. Semperin fin mix voisi käydä, mutta kylmiltään en määrää osaa sanoa. Viljatuotteella on myös verkkokauppa mistä pystyy tilaamaan edullisesti myös isompiakin jauhopusseja :)

      Poista
  9. Anonyymi22.45

    Oiskohan minkälaista jos laittas ton kinuskin sekaan vähän vaniljakreemiä..�� tai sitten kreemiä lisäksi vaan ohuelti. ☺ mitä olet mieltä? Vai kannattaisko ensikertalaisena tehdä ihan vaan noin niinku ohjeessa on eikä ruveta kikkailemaan..����

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaniljakreemi kyllä voisi sopiakkin, mutta en lisäisi sitä kinuskin sekaan, koska sitten kinuskista tulee liian paksua. Ohuelti laittaisin, jos laittaisin, mutta hyvää on ilman kreemiäkin :)

      Poista
  10. Oi kun näyttää ihanalta, Snickers on niin hyvää 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) <3 Snickers on kyllä mun lemppari suklaa :)

      Poista
  11. Anonyymi22.09

    Pitääkö taikina määrä puolittaa jos tekee pyöreään piirakka vuokaan?

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful