18.4.2015

Suklainen spider-man kakku


Kaksosemme halusivat suklaisen 8v. synttärikakun jossa olisi kaksivärinen spider-man hämähäkkeineen, kun eivät niistä perus kermavaahto hillo kakuista tykkää joten sellaisenhan he saivat <3 Ja tykkäsivät paljon, kun näkivät valmiina. Samoin heidän kaverinsa :)



Pohja:

100g tummaa leivontasuklaata 
150g öljyä
2dl kermaviiliä
2 kananmunaa
2dl sokeria
1dl fariinisokeria
4dl vehnäjauhoja
2rkl tummaa kaakaojauhetta
2rkl milletti vaniljakreemijauhetta
4tl leivinjauhetta
2dl kiehuvaa vettä

Sulata suklaa laakealla lautasella mikrossa 30 sek. kerralla, kunnes kokonaan sulannut. Sekoita kaikki aineet keskenään paitsi kiehuva vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja sen jälkeen lisää kiehuva vesi ja sekoita. Kaada taikina 30cmx20cm olevaan vuokaan leivinpaperin päälle ja paista 175'c n.40min (uunista riippuen), kunnes kypsää eikä tikkuun jää taikinaa. Jääähdytä ja kippaa pohja toisen leivinpaperin päälle ylösalaisin. 


Kuorrutus:

150g fazerin punaista suklaata
3/4dl kermaa
1rkl glukoosisiirappia

Lisää suklaapalat ja kerma teflon kattilaan ja sekoita miedolla lämmöllä kunnes suklaa alkaa sulamaan nosta liedeltä heti pois. Huomaa että suklaa palaa tosi helposti. Voit myös tehdä niin, että lämmität kerman (mutta älä keitä!) nostat liedeltä pois ja lisäät suklaat vasta sitten. Jos laitat liian kuumaan kermaan suklaat, rasva erottuu ja rakenne on ruma. Lisää lopuksi glukoosisiirappi. Kaada kuorrute jäähtyneen pohjan päälle, mutta älä kuitenkaan päästä pohjaa kylmäksi asti. 


Kuva:

Mieheni piirsi candy meltsin suklailla spider-manin ja hämiksen leivinpaperin päälle joka laitettiin jääkaappiin kovettumaan ja nostettiin kovettuneena kuorrutuksen päälle, kun kuorrutsu on juuri levitettty.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful