16.5.2015

Mustikkatorttu





Illan ruokavieraille tein jälkkäriksi tälläistä ihanan mehevää ja makoisaa mustikkatorttua joka saikin kyytiä kaffin kanssa ;) Eikä ollut liian makeaa.


Pohja:
75g pehmeää voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

2dl mustikoita

kermaviilitäyte:
1prk. kermaviiliä
1 kananmuna
½dl fariinisokeria
2tl vaniljasokeria
1rkl perunajauhoja

muruseos:
3dl kaurahiutaleita
½dl sokeria
75g voisulaa

Valmista pohja vaahdottamalla pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Lisää leivinjauhe ja vehnäjauhot ja sekoita hyvin sekaisin. Levitä voideltuun ja korppujauhotettuun 21cm halk. olevaan irtopohjavuokaan. Taikina on tahmeaa, mutta saat sen hyvin levitettyä vehnäjauhoja apuna käyttäen joten älä säästele jauhojen suhteen vaan lisäät aina niin paljon ettei se tartu käsiin. Taputtele käsin kauttaalteen vuokaan pohjalle ja reunoille.
Lisää jäiset mustikat tai tuoreet (jos käytät jäisiä älä missään nimessä sulata niitä vaan lisää jäisinä). Valmista kermaviilitäyte sekoittamalla kaikki aineet hyvin sekaisin. (tai voit vaikka valmistaa ensin kermaviilitäytteen ja sitten vasta lisäät jäiset mustikat pohjan päälle ja heti päälle kermaviilitäyte). Taputtele pikkulusikalla vuuan reunat tasaisiksi. Tee muruseos ja ripottele pinnalle. Paista 175'c n.30min-40min, kunnes reunataikina on kypsää eikä tikkuun jää taikinaa. Jäähdytä kakku ja leikkaa paloiksi vasta, kun kunnolla jäähtynyt. Itse leikkasin tämän paloiksi vasta seuraavana päivänä jolloin maustui yön yli vielä jääkaapissa kuvun alla :)






Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful