torstai 10. syyskuuta 2015

Dallaspullat (ohje myös gluteenittomana)



Oioi nämä oli kyllä niin hyviä, sisällä ihanan vaniljainen täyte. 
Ohjeesta tulee 20kpl


Taikina:

3 dl lämmintä vettä (+42'c)
1 pss. kuivahiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1tl suolaa
100g voisulaa
n.10dl vehnäjauhoja

1. sekoita veteen kuivahiiva, kananmuna, sokeri, suola, voisula ja 3dl vehnäjauhoja 
2. vispaa vispilällä hyvin sekaisin ja kohota 10min. Jonka jälkeen laita loput jauhot
3. leivo samantien pulliksi
4. kauli suorakaiteen muotoinen taikinalevy jauhoja apuna käyttäen ja levitä täytettä  päälle (jätä täytettä kuitenkin reilu 1/4 jonka laitat pullien päälle myöhemmin)
5. rullaa taikinalevy kiinni ja leikkaa 20 palaan, asettele pullat pellin päälle ja voitele kananmunalla kauttaalteen
6. laita loput täytteet pullien päälle, taputtele täytettä sormin tasaiseksi
7. kohota 30min ja paista 225'c n.13min


Täyte:

150g pehmeää voita 
200g vaniljarahkaa
½dl vaaleaa siirappia
1 rkl aitoa vaniljasokeria
1pss. vaniljakastikejauhetta

1. sekoita kaikki täytteen aineet keskenään
2. levitä taikinalevyn päälle 
3. jos täyte jää liian paksuksi joka on vaikea levittää taikinalevyn päälle, niin käytä täytettä mikrossa hetki (15-20 sekunttia). Itse pidin hetken täytettä mikrossa ja levitin täytteen käsin taikinalevyn päälle
4. liian löysäksi täytettä ei kannata tehdä jotta pysyy nätisti pullan sisällä uunissakin.





Gluteenittomana:

Ohje:
2½ dl lämmintä vettä (+42'c)
1 pss. kuivahiivaa
2 tl psylliumia
70g voisulaa
3/4 dl sokeria
½ rkl kaardemummaa
1 kananmuna
½ tl ksantaania
6½ dl viljatuotteen pullajauhoseosta

1. sekoita hyvin vesi, kuivahiiva ja psylliumi ja anna turvota pari minuuttia
2. lisää joukkoon voisula, sokeri, kaardemumma ja kananmuna
3. sekoita ksantaani 1dl jauhoja ja lisää nesteen sekaan ja sekoita hyvin
4. lisää loput jauohot ja vaivaa
5. leivo heti, kauli taikinamatto ja levitä taikinamation päälle täyte
6. voitele kananmunalla 
7. kohota pullia vedottomassa lämpimässä paikassa 40min ja paista 225'c n.12min tai kunnes kypsiä

4 kommenttia :

  1. Anonyymi11/20/2015

    Hei, millä voisi korvata vanilijakastikejauheen jotta saisi laktoosittoman? :-) T. Eija RK

    VastaaPoista
  2. Heippa :) Olen tehnyt myös vaniljakreemijauheella joka on laktoositon eli saman verran (63g) vaniljakreemijauhetta. Hyvin onnistuivat :)

    VastaaPoista
  3. Anonyymi11/04/2016

    Taikinan ohjeesta puuttuu maininta milloin voisula lisätään.

    Hyviä pullia tuli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiva kuulla :) Ja kiitos, kun huomasit nyt on lisätty voisulan lisääminenkin :)

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful