11.9.2015

Mustikkainen kettukarkkikakku



Minulta toivottiin kettukarkeista leivonnainen, joten siitäpä se ajatus lähti ja tässäpä tämä nyt olisi :) Ja vaikka ohjeeseen tulee piimää, niin se ei piimälle maistu kakussa. Meillä perheessä kukaan ei tykkää juoda piimää, mutta tämä kakku meni kuin kuumille kiville :)


Pohja:

350g mustikan makuisia kauratäytekeksejä (rainbow)
100g voisulaa

Laita leivinpaperi 25cm olevaan irtopohjavuoan pohjalle. Voitele pohja ja reunat voilla ja levitä tomusokeria kauttaalteen (näin saat kauniin pinnan reunoille, kun irroitat vuoan reunat).  Murusta keksit ja sekoita voisulan kanssa keskenään ja levitä vuoan pohjalle pohjaksi.


Täyte:

2½ dl vispikermaa
4 dl piimää
1 dl sokeria
1 tl aitoa vaniljasokeria
4 rkl sitruunamehua
1dl vettä
2½ rkl liivatejauhetta
1 pss. kettukarkkeja (muutaman otin sivuun koristelua varten)

Vaahdota kerma ja sokerit. Lisää piimä ja sitruunanmehu. Pilko karkit pieniksi paloiksi ja lisää täytteeseen. Lämmitä vesi ja liivatejauhe ja kaada täytteeseen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Ja kaada täyte pohjan päälle. Karkit jäävät leivontakupin pohjalle, kun kaadat täytteen joten ripottele ne lusikalla tasaisesti kakkuun tai voit ripotella pilkotut karkit täytteeseen vasta, kun olet kaatanut täytteen pohjan päälle. Anna hyytyä n.2-3h. Tee kiille ja jäähdytä se kiillettä hetki. Lusikoi kiille hyytyneen täytteen päälle ja koristele haluamallasi tavalla. Jos käytät keksejä koristelussa, laita ne juuri ennen tarjoilua. 





Kiille:

1½ dl mustikkamehua (itse sulatin mustikoita mikrossa jotka sihvilän läpi painelin)
3/4 dl hyytelösokeria






Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful