lauantai 5. syyskuuta 2015

Voisilmäpullat (myös gluteenittomana)




Minulle oli pitkään haaste saada pysymään voisilmä pullan keskellä kauniina ilman kuoppaa. Koska meillä rakastetaan voisilmäpullia yli kaiken en antanut periksi, ennen kuin hoksasin miten saada pullat uunista pois ilman rumaa kuoppaa. Vihdoin siinä sitten onnistuin! Tällä ohjeella tulee ihanan pehmoista pullaa. Äläkä anna hämätä, että taikina tehdään veteen ja öljyyn, minusta paras ja pehmein pulla tulee juurikin veteen ja öljyyn tehtynä. Kokeile vaikka jos et usko :)
Ohjeesta tulee 25kpl (70g pullia), 29 kpl (60g pullia) tai 32kpl (50g pullia)

Ohje:

5dl lämmintä vettä (+42'c) 
2 pss. kuivahiivaa
1 kananmuna
2dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 dl öljyä
14dl vehnäjauhoja

1. sekoita vesi, kuivahiiva, kananmuna, sokeri, suola, kardemumma, öljy ja 7dl vehnäjauhoja
2. välikohota 10min
3. lisää loput 7dl jauohoja ja vaivaa taikinaa pieni hetki jotta tulee kimmoisaksi
4. kohota taikinaa vielä 30min
5. leivo pulliksi, kohota pullia toiset 30min ja laita voisilmä kohonneeseen pullaan 


Täyte:

jääkaappikylmiä voi kuutioita yhtä monta mitä pullia on (reiluja kuutioita ;) )

1½ (-2dl)dl sokeria
4½tl aitoa vaniljasokeria


1. kuutioi jääkaappikylmä voi kuutioiksi
2. voitele kananmunalla kohonneet pullat ja paina voikuutio kohonneen pullan keskelle ihan pohjaan asti
3. sekoita sokerit keskenään ja lisää reilusti sokeriseosta jokaisen voikuution päälle (ihan kukkuralle asti) ja ripottele reunoille raesokeria
4. paista 225'c n.10min 








Gluteenittomana:
2½ dl lämmintä vettä (+42'c)
1 pss. kuivahiivaa
2 tl psylliumia
70g voisulaa
3/4 dl sokeria
½ rkl kaardemummaa
1 kananmuna
½ tl ksantaania
6½ dl pullajauhoseosta (Viljatuote)



1. sekoita hyvin vesi, kuivahiiva ja psylliumi ja anna turvota pari minuuttia
2. lisää joukkoon voisula, sokeri, kaardemumma ja kananmuna
3. sekoita ksantaani 1dl jauhoja ja lisää nesteen sekaan ja sekoita hyvin
4. lisää loput jauohot ja vaivaa
5. leivo heti pulliksi
6. voitele kananmunalla, paina voikuutio pullan keskelle ja ripottele päälle sokeria reilusti 
7. kohota pullia vedottomassa lämpimässä paikassa 40min ja paista 225'c n.12min tai kunnes kypsiä

Vaniljakierrepullia
Vaniljatäyte:

3/4 dl milletti vaniljakreemijauhetta
1 3/4 dl kylmää vettä

Sekoita vesi ja kreeemijauhe.


1. kauli taikinamatto ja levitä taikinamation päälle voisulaa, vaniljakreemiä ja aitoa vaniljasokeria reilusti
2. taita taikinamatto pituus suunnassa kahteen osaan ja leikkaa taikinamatto suikaleiksi
3. kieputtele varovasti suikaleet kierteelle ottamalla päistä kiinni ja pyörittämällä käsiä erisuuntiin
4. kääri kierteet ympyrälle ja laita leivinpaperin päälle
5. voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria
6. kohota pullia vedottomassa lämpimässä paikassa 40min ja paista 225'c n.12min tai kunnes kypsiä

7 kommenttia :

  1. Voi miten kauniita ja tasaisia nuo sinun pullasi ovat! ☺Tein tänään tällä ohjeella pullaa, joka oli mielestäni vähän erilainen ohje. Ja suhtaudun öljyn käyttöön aina epäilevästi, kun se maistuu helposti läpi. Mitä öljyä sinä käytät? Mutta pullista tulikin herkullisia ja pehmeitä! Nam!����
    tein 1,5 x taikinan ja puolikkaalla osasta tein cinnamon rolls se ja, niistäkin tuli oikein herkullisia tuolla taikinalla! Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiva kuulla :) Käytän mitä öljyä milloinkin, yleensä kuitenkin kaapissa on pirkka rypsiöljyä :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos reseptistä. Pari kertaa jo tehnyt tällä reseptillä ja onnistuu! :) Öljynä olen käyttäny oliivia ja mun mielestä se ei maistu läpi :)

    VastaaPoista
  4. Kymmenen minuutin päästä uuniin menossa ja jännityksellä odotan lopputulosta, en oo koskaan ennen leiponu pullaa ku mitä joskus pienenä äidin kans ainoastaan :)

    VastaaPoista
  5. Ja hyviä tuli! Kohosikin niin paljo että hyvä kun uuniin mahtui.. Tällä ohjeella uskaltaa tehä kyllä toisenki kerran!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes loistavaa, ihanaa et tykkäsit ohjeestani <3 :)

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful