27.12.2015

Vadelmaunelma







Olen ihan koukussa näihin kahvikakkuihin, päässäni pyörii monen monta erilaista variaatiota ja tässä yksi niistä toteutettuna ja namkis oli aikas hyvää. Ihanan kostea ja mehevä. Ja ihanan vadelmainen. Helppo tehdä, kaikki sekaisin ja uuniin.
Ohjeesta tulee yksi 1,8 l vuallinen tai kaksi 7,5dl vuoallista.


Ohje:

6 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl soodaa
2 dl jäisiä vadelmia
1 rkl vadelma-aromia
3 dl piimää
2 dl siirappia
200g voisulaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jäiset vadelmat, vadelma-aromi ja sekoita. Lisää piimä, siirappi ja sekoita. Ja lisää lopuksi voisula. Kaada voideltuihin ja korppujauhotettuihin vuokiin. Paista 175'c isoa vuallista paistoin n.50min. Pienempiä vuokia n.35min. Kokeile tikulla jotta ovat kypsiä, ennen kuin nostat uunista pois. Eri uunit paistavat erilain. Paista uunin pohjalla ritilän päällä.


Kuorrutus:

4 dl tomusokeria
1tl vadelma-aromia
4 rkl maitoa

Sihtaa tomusokeri ja sekoita kaikki aineet kesken. Kuorruta hyvin jäähtynyt kakku ja koristele haluamallasi tavalla. Voi pakastaa kuorrutuksineenkin.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful