29.8.2016

Kinuskimunkit




Nyt tuli kuulkaas aikas nameja munkkeja. Sisällä itsetehtyä kinuskia joka mielestäni onnistui paremmin kuin hyvin. Munkit ihanan pehmoisia ja suussasulavia. Kokeile ihmeessä! Nämä, jos mitkä saavat suusi hymyyn :D


Ohje:

2½ dl lämmintä vettä (+42'c)
1pss. kuivahiivaa
1 dl sokeria
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
1dl öljyä
7dl vehnäjauhoja


Sokerointiin:
siron erikoishienoa sokeria

Lisää veden sekaan hiiva, sokeri, kardemumma, suola  ja öljy sekä 3dl vehnäjauhoja ja sekoita hyvin. Välikohota 10min ja lisää sen jälkeen loput vehnäjauhot. Jatka kohotusta 30min. Kumoa taikina pöydälle ja kauli taikinasta paksuhko taikinamatto vehnäjauhoja apuna käyttäen. Mitä vähemmän pyörittelet/käsittelet taikinaa sitä pehmeämpiä tulee. Painele juomalasilla munkit, siirrä öljytyn leivinpaperin päälle. Jatka kohottamista 30-40min. Paista reikäkauhalla rypsiöljyssä ja siirrä talouspaperin päälle hetkeksi kuivumaan. Anna munkkien hetki jäähtyä ja sokeroi siron erikoishienolla sokerilla vielä, kun ovat hieman lämpöisiä. Kuvalliset teko-ohjeet löydät TÄÄLTÄ



Täyte:

1½ dl ruokokide siirappia
2 dl kuohukermaa
1 rkl voita

Keitä ruokokide siirappia ja kuohukermaa 10min miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen. Ota liedeltä pois ja lisää lopuksi voi. Anna jäähtyä hetki ja laita jääkaappiin hetkeksi odottamaan kuorrutusta. Kinuski samalla hieman paksuuntuu kylmässä. Laita kinuski pieneen pursotuspussiin jonne laitat kapeateräisen tyllän. Työnnä tyllä munkin sisään ja pursota kinuskia





Vinkit:
* älä sekoita ruokokide siirappia muscovado siirappiin
* ennen paistamista ota viereen kattilan kansi ja sammutuspeitto, jos leimahtaa tukahduta heti vettä ei saa laittaa.
* laita liesituuletin pois päältä
* itse käytän rypsiöljyä paistamiseen vain kerran, seuraavaan satsiin tulee jo ikävä maku joten parempi ottaa uudet ölyt uusiin paistamisiin.

Blogistani löytyy muitakin herkullisia munkkeja ja donitseja joita kannattaa kokeilla:
Hopeatoffee-munkit
Pehmeät ja suussasulavat munkit
Parhaat donitsit
Sitruunadonitsit Kick-kuorrutteella
Suklaadonitsit






3 kommenttia :

  1. Oi nam! :P Olisi ihan huippua, jos haluaisit osallistua meidän blogin huhtikuun kinuski-haasteeseen, koska tarvitsisimme vielä yhden osallistujan kierroksen käynnistymiseksi. Käy kurkkaamassa: http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi/2016/04/huhtikuun-haaste.html
    T: Serkusten suklaaunelma

    VastaaPoista
  2. Kinuskimunkkeja.... voi nam! Näitähän on pakko testata!

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful