sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Paras pizzapohja myös gluteenittomana



Pohja ihanan rapea, mutta muutoin ihanan pehmoista. 
Tästä ohjeesta tulee yksi pellillinen paksulla pohjalla tai kaksi pellillistä ohuvilla pohjilla tai 6kpl 23cm halkasijalta olevaa pienempää pizzaa tai kaksi 24cm halkaisijaltaan olevaa pannupizzaa.

Hakusanat: pizzataikina , pizzapohja , pizza 

Ohje:

2½ dl lämmintä vettä (+42'c)
2tl kuivahiivaa 
1tl suolaa
1½ tl leivinjauhetta
5rkl öljyä
7dl myllyn paras pizzajauhoja

1. sekoita lämpimään veteen kuivahiiva, öljy ja suola
2. sekoita leivinjauhe pizzajauhoihin
3. lisää jauhot veteen
4. vaivaa kimmoisaksi taikinapalloksi
5. anna taikinan kohota n.20min lämpöisässä vedottomassa paikassa ja kauli pohjiksi


Päälle:
tomaattipyrettä
500g naudanpaisti jauhelihaa
3 tl sipulijauhetta
1tl paprikajauhetta
1tl mustapippurijauhetta

salamia
aurinkokuivattuja tomaatteja ja tai kirsikkatomaattia
suolakurkkua
tonnikalaa
emmental 
chili cheddaria (Jukolan Juusto)

1. ruskista jauheliha ja mausta se sipulijauheella, paprikajauheella ja mustapippurijauheella
2. laita tomaattipyrettä pohjan päälle
3. seuraavaksi juustoraasteet
4. ja loput täytteet
5. paista uunin pohjalla alakiertoilmassa tai alalämmössä 250'c 10min
6. paistokivellä (Tulikiven) paistaessa tulee todella herkullista grillissä tai uunissa









Gluteenittomana:

Pohja:
3dl vettä
2 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
5 rkl öljyä
1 tl psylliumia
4 3/4dl härkäpapujauhoseosta (Viljatuote)

1. sekoita vesi, kuivahiiva, suola, öljy ja psylliumi
2. sekoita hyvin ja anna psylliumin turvota hetki
3. lisää jauhot
4. anna kohota 30min ja laita samalla uuni päälle 250'c ja pelkkä pelti uuniin lämpiään
5. leivo pizzoiksi leivonpaperin päälle
6. täytä haluamillasi täytteillä
7. vedä kuumalle pannulle pizzat leivinpapereineen
8. paista 250'c n.10min tai kunnes kypsää



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful