sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Paras pizzapohja



Pohja ihanan rapea, mutta muutoin ihanan pehmoista. 
Tästä ohjeesta tulee yksi pellillinen paksulla pohjalla tai kaksi pellillistä ohuvilla pohjilla tai 6kpl 23cm halkasijalta olevaa pienempää pizzaa tai kaksi 24cm halkaisijaltaan olevaa pannupizzaa.


Ohje:

2½ dl lämmintä vettä (+42'c)
2tl kuivahiivaa 
1tl suolaa
1½ tl leivinjauhetta
5rkl öljyä
7dl myllyn paras pizzajauhoja

1. sekoita lämpimään veteen kuivahiiva, öljy ja suola
2. sekoita leivinjauhe pizzajauhoihin
3. lisää jauhot
4. vaivaa kimmoisaksi taikinapalloksi
5. anna taikinan kohota n.20min lämpöisässä vedottomassa paikassa ja kauli pohjiksi
6. täytä haluamallasi täytteillä
7. aloita tomaattipyreellä sitten juustoraaste ja haluamasi täytteet
8. paista uunin pohjalla alakiertoilmassa tai alalämmössä 250'c 10min
9. anna hetki jäähtyä, mutta syö sitten pikinmiten, jos halauat että pohja on rapsakka.









Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Sekä minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful