12.6.2016

Paras pizzapohja myös gluteenittomana



Pohja ihanan rapea, mutta muutoin ihanan pehmoista. 
Tästä ohjeesta tulee 3-4 hengelle. Voit leipoa pohjat myös edellisenä päivänä jääkaappiin kohoamaan, seuraavana päivänä vain täytät ja paistat.



Ohje:
2½ dl lämmintä vettä (+42'c)
2tl kuivahiivaa 
1tl suolaa
1½ tl leivinjauhetta
5 rkl öljyä
n.5 dl 00-vehnäjauhoja

1. sekoita lämpimään veteen kuivahiiva, öljy ja suola
2. sekoita leivinjauhe 00-vehnäjauhoihin
3. lisää jauhot veteen
4. vaivaa sen verran, että saat kaikki hyvin sekaisin
5. tee heti pizzoiksi ja anna kohota n. 30-40 minuuttia


Päälle:
tomaattipyrettä
500g naudanpaisti jauhelihaa
3 tl sipulijauhetta
1tl paprikajauhetta
1tl mustapippurijauhetta

salamia
aurinkokuivattuja tomaatteja ja tai kirsikkatomaattia
suolakurkkua
tonnikalaa
emmental 
chili cheddaria (Jukolan Juusto)

1. ruskista jauheliha ja mausta se sipulijauheella, paprikajauheella ja mustapippurijauheella
2. laita tomaattipyrettä pohjan päälle
3. seuraavaksi juustoraasteet
4. ja loput täytteet
5. paista uunin 250'c noin 15min
6. paistokivellä (Tulikiven) paistaessa tulee todella herkullista grillissä tai uunissa









Gluteenittomana:

Pohja:

3dl vettä
2 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
5 rkl öljyä
1 tl psylliumia
4 3/4dl härkäpapujauhoseosta (Viljatuote)

1. sekoita vesi, kuivahiiva, suola, öljy ja psylliumi
2. sekoita hyvin ja anna psylliumin turvota hetki
3. lisää jauhot
4. anna kohota 30min ja laita samalla uuni päälle 250'c ja pelkkä pelti uuniin lämpiään
5. leivo pizzoiksi leivonpaperin päälle
6. täytä haluamillasi täytteillä
7. vedä kuumalle pannulle pizzat leivinpapereineen
8. paista 250'c n.10min tai kunnes kypsää



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful