torstai 25. elokuuta 2016

Mangojuustokakku (myös gluteenittomana)




Ihanan raikasta juustokakuksi. Seuraavana päivänä parhaimmillaan.




Pohja:
130g pehmeää voita
1½ dl sokeria
1 kananmuna
1 tl aitoa vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
3½ dl vehnäjauhoja (myllärin) TAI 4dl viljatuotteen glut. pullajauhoseosta

1. vaahdota pehmeä voi ja sokerit
2. lisää kananmuna ja sekoita
3. lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita hyvin. Levitä taikina pohjaksi reunoja myöden kosteilla käsillä tai jauhoja apuna käyttäen voideltuun ja jauhotettuun 24cm halk. olevaan irtopohjavuokaan. Itse laitan aina pohjalle leivinpaperin ja pingotan sitten vasta reunat kiinni, tällöin on valmis kakku helppo siirtää tarjoiluastiaan
4. laita pohja jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista 


Täyte:
2 prk. mangorahkaa (arla)
1dl kermaa
1 pkt (200g) mangotuorejuustoa TAI 200g vaniljatuorejuustoa + 1prk. mangopilttiä
150g ranskankermaa
2 rkl fariinisokeria

vatkaa kaikki aineet keskenään napakaksi vaahdoksi ja lisää lopuksi

2 kananmuna
4rkl perunajauhoja

1. sekoita vielä hyvin
2. kaada täyte pohjan päälle
3. paista uunin pohjalla ritilän päällä kiertoilmassa 175'c n.35min (uunista riippuen) jonka jälkeen sammuta uuni, kun kakku on valmis ja avaa luukku ja anna kakun hitaasti jäähtyä n.1h ajan uunissa jonka jälkeen nosta pöydälle jäähtymään kylmäksi asti jotta voit nostaa sen jäkaappiin. Näin vältyt, ettei kakun pinta repeä
4. koristele haluamallasi tavalla

Vikki:

* jos ei kiertoilmauunia löydy, niin lisää asteita +n.30'C


Blogistani löytyy muitakin herkullisia juustokakkuja joita suosittelen:
Kinuskijuustokakku
Sitruunajuustokakku
Mustikkainen kettukarkikakku
Vadelma-suklaakakku
Mustaherukka-suklaakakku
Mustikka-valkosuklaakakku
Valkosuklainen Pätkis-kinuskikakku


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Sekä minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful