maanantai 17. lokakuuta 2016

Daim-mokkapalat (gluteeniton)


Daim on parasta suklaata mitä tiedän. Joten siitä kokeilin tehdä daim-mokkapaloja ja tuli tosi hyviä. Testaa ihmeessä. Yhteistyössä Viljatuote.


Pohja:
5 kananmunaa
4 dl sokeria
4 tl aitoa vaniljasokeria
300g voisulaa
3 dl piimää
5 rkl tummaa kaakaojauhetta
4½ tl leivinjauhetta
4 dl viljatuotteen pullajauhoseosta
1½ dl viljatuotteen maissijauhoja

Vaahdota kananmunat ja sokerit vaahdoksi. Lisää vaahtoon jäähtynyt voisula ja piimä sekä keskenään sekoita kuivat aineet. Jos paistat uunipeltillä saat ohuemman pohjan, itse paistoin puolet pienemmässä vuoassa ja sain paksumman pohjan.
Paista 200'c ohuempaa pohjaa n.15min (uunista riippuen) ja paksumpaa pohjaa n.20-30min.

Kuorrutus:
2 (a`56g) iso daimia
150g voita
2dl fariinisokeria
2½ tl aitoa vaniljasokeria
½ dl vahvaa kahvia

Kiehauta kattilassa voi, sokerit ja kahvi. Anna kiehua pari minuuttia hiljalleen kokoajan sekoittaen. Jonka jälkeen nosta liedeltä pois ja anna hetki jäähtyä. Lisää sen jälkeen murskatut daimit seokseen. Sekoita hyvin ja levitä jäähtyneen pohjan päälle kolmessa osassa. Sekoita kuorrutetta välillä, kun levität pohjan päälle, jotta daimia levittyy tasaisesti. Jos pystyt kaatamaan kuorrutteen yhdessä osassa silloin olet keittänyt liian kauan ja tulee helposti mieto palaneen maku.

Pinnalle:
1 iso (a `56g) daimia murusina

Rouhi daimit ja ripottele kuorrutteen päälle.


Vinkit:
* jos pohja imaisee kuorrutteen, silloin olet kaatanut kuorrutteen liian kuuman pohjan päälle
* kuorrute kannattaa siksi kaataa kolmessa osassa, ettei kuorrute valu yli reunojen
* kun kaadat kuorrutetta jäähtyneen pohjan päälle, sekoita kuorrutetta aina välillä, jotta daimeja levittyy kauttaalteen pohjan päälle
* voit halutessasi myös tehdä niin, että ripottelet daimit pohjan päälle ja kaadat keitetyn seoksen daimien päälle, jolloin saat varmasti daimia joka puolelle tasaisesti
* pohja ei kuitenkaan saa jäähtyä kylmäksi asti, ettei kuorrute irtoa laattana pois jäähdyttyään

Ota seurantaan minut instagramissakin ranteita_myojen_taikinasa ☺
TÄÄLTÄ löydät saman ohjeen vehnäjauhoversiona.



Blogistani Ranteita myöjen taikinasa löytyy myös muita herkullisia gluteenittomia ohjeita, kurkkaa, testaa ja ihastu.
Mokkapalat
Porkkanapiirakka
Kaurakeksit
Mustaherukka-rahkakakku 
Brownies
Vadelma-marenkikakku 
Mutakakku
Mustikkapiirakka 
Britakakku
Puolukka-raparperipiiras
Raparperi-vaniljapiiras
Mansikkarahkakakku
Raparperimuffinsit
Vaniljapullat
Donitsit
Pehmeä piparkakku
Suklaiset marianne-leivokset 
Kuningatarpiirakka
Suklaaleivokset
Mustikkakakku













13 kommenttia :

  1. Näyttääpä mehevältä. Pitää kokeilla. :p

    VastaaPoista
  2. Anonyymi10/18/2016

    Näyttää niin herkulliselta, pakko kokeilla! Jos reseptin haluaa tehdä tavallisilla vehnäjauhoilla, voiko gluteenittomat jauhot ja maissijauhot korvata suoraan samalla määrällä vehnäjauhoja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Täältä löydät vehnäjauhoilla tehtynä :)
      http://ranteitamyojentaikinasa.blogspot.fi/2015/04/daim-mokkapalat.html#.WAcM7-CLS00

      Poista
    2. Anonyymi10/20/2016

      Kiitos vastauksesta! Menee kokeiluun heti viikonloppuna:)

      Poista
  3. Ompas ihana resepti, testiin menee :)

    VastaaPoista
  4. Anonyymi1/15/2017

    Onko Daim-suklaa gluteeniton?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on. Valmistajalta olen varmistanut asian.

      Poista
  5. Anonyymi1/26/2017

    Hei, tämä on todella hyvännäköinen. Jos haluan paksun pohjan pellillä, teenkö tupla-annoksen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ❤ Juu jos haluat koko uunipellillisen noin paksulla pohjalla, niin taikina tuplana 😊

      Poista
  6. Anonyymi2/13/2017

    Onko tämä tehty minkä levyiseen peltiin? Meillä 60cm leveä ja aina tulee niin ohut pohja, olisi kiva saada muhkeutta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvan piiraan tein 20cm x 28cm kokoseen vuokaan :)

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Sekä minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful