tiistai 3. tammikuuta 2017

Pitaleivät (ohje myös gluteenittomana)


Pitaleipä on yksi oma suosikkini suolaisen nälkään. Pitäleivät ovat helppoja valmistaa ja täytteitä voi laittaa ihan oman maun mukaan.


Ohje:
2½ dl vettä (42'c)
1 pss (11g) kuivahiivaa
2 tl psylliumia 
1 tl himalajan hienoa suolaa
2 rkl hunajaa
2 rkl öljyä
4 dl viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta TAI
6½ dl vehnäjauhoja (myllärin)

1. sekoita veteen kuivahiiva ja psylliumi ja anna turvota pari minuuttia
2. lisää suola, hunaja ja öljy
3. lisää lopuksi jauhot
4. leivo heti pitaleiviksi n.12cm halk.
5. kuumenna uuni 250'c ja laita pelti uuniin lämpenemään
6. kohota pitaleipiä 40min
7. vedä leivinpaperi kuuman peltin päälle ja paista 250'c n.7min-10min (tai kunnes kypsiä)

Blogistani löytyy muitakin herkullisia gluteenittomia ohjeita, joita kannattaa kokeilla

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful