keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Nopea kaurapataleipä






Meillä oli eilen leipä loppu enkä jaksanut lähteä kauppaan, joten tein itse. Tämä ohje on helppo ja nopea. Ja tässä ohjeessa ei ole pitkää kohotusaikaa, 30 minuuttia riittää ja uuniin. Leipä on ihanan pehmoista rapealla kuorella.

Ohje:
3½ dl lämmintä vettä
1 tl kuivahiivaa
1 dl kauralesettä (Myllärin)
1 rkl siirappia
1½-2tl suolaa
2 dl kaurahiutaleita
4½ dl vehnäjauhoja (Myllärin)

1. sekoita veteen kuivahiiva, kauraleseet, kaurahiutaleet, siirappi ja suola
2. sekoita hyvin
3. lisää jauhot, mutta älä vaivaa taikinaa sekoitat vain kaikki aineet hyvin
4. pyöräytä taikina leiväksi jauhoja apuna käyttäen, kohota leipää 30 min liinalla peitettynä
5. laita 3l pata kansineen kylmään uuniin ja laita uuni lämpenemään 225'c
6. ota pata uunista ja ripottele padan pohjalle kaurarouhetta, nakkaa leipä pataan ja ripottele päälle vielä vähän jauhoja, kansi päälle ja uuniin
7. paista 30 min ja ota kansi pois
8. jatka paistamista vielä ilman kantta 15min
9. annan jäähtyä ja nauti vielä lämpöisenä voin kera

10 kommenttia :

  1. KIITOS tästä reseptistä! Olipa ihanan helppo ja maukas leipä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes ihana kuulla, että tykkäsit :)

      Poista
    2. Kyllä tykkäsin ja niin tykkäsi kaikki muutkin! Aika montaa kertaa jo tehty leipää :).

      Poista
    3. Ihan huippua saada tälläistä palautetta, kaunis kiitos :)

      Poista
  2. Anonyymi4/22/2017

    Nyt on tämä resepti testissä. Olen aiemminkin kokeillut pataleipää, mutta en tykkää siitä "käyneestä" mausta joka tulee pitkästä kehotuksesta. Korvasin kauraleseet ruosleseillä, kun ne olivat kaapin ainoat lesket �� Nyt odotellaan vain uunin lämpenemistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että lähti testiin, toivittavasti maistui :)

      Poista
  3. voiko tätä tehdä tavallisessa teräskattilassa?

    VastaaPoista
  4. Vehnäjauhojen tilalle mitä muuta jauhoja suosittelet ?kävisikö esim.Myllärin Gluteeniton Kaurajauho ? Olen tehnyt ennen myös vehnäjauhoista mutta halu kokeilla muilla jauhoilla ;)

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.


Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Sekä minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful