19.4.2017

Olutmaistelua ystävien seurassa



Maistelimme kavereiden kanssa Saimaan juomatehtaan oluita, jotka ovat Suomen palkituimmat. Niitä valmistetaan käsityönä Mikkelissä Saimaan rannalla. Saimaan Juomatehtaalle ja sen tuotteille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-tunnus ensimmäisenä suomalaisena pienpanimona.

Oluiden kanssa nautimme lehtipihviä ja kilpiperunoita.







Omat suosikkini olivat Marsalkan luomuvehnä, Brewer`s special California IPA sekä Joker hop ale. Näistä ehdottomasti ykköseksi meni koko porukan mielestä Marsalkan luomuvehnä, joka on suodattamaton vehnäolut. Lasiin kaadettaessa mukana tuli kuohkea ja tiivis vaalea vaahto, joka hävisi nopeasti jättäen pitsin. Olut  oli aluksi samean sitruksinen, mutta kirkastui hetken päästä. Tuoksu oli hieman sitruksinen. Maulta raikas ja jälkimaku miellyttävä. Tämä sopii erityisen hyvin kala-, äyriäisten- ja kanaruokien sekä salaattien kanssa. 








Brewer’s Special California India Pale Ale on suodattamaton vaalea pintahiivaolut. Vaahto kestävä tumma, jonka tuoksu kukkainen mieleeni tuli ensimmäisenä humalankukka ja maku on raikas havumetsä. Väri on kullan keltainen. Jälkimaku hieman puiseva. Tämä olut sopii hyvin voimakkaasti maustettujen ruokien ja grillattujen lihojen kanssa.






Brewer’s Special Joker Hop Ale on puolestaan suodattamattoman pintahiivaolut. Tumma ilmava vaahto, joka laskeutuu nopeasti. Tuoksu on raikas marjaisa. Maku on marjaisan kitkerähkö. Jälkimaku on kuiva kohtalaisen voimakas. Väri on kullan ruskea. Tämän oluen kanssa sopii kana, hampurilaiset sekä tex mex ruoat


Vuonna 1995 perustettu Saimaan Juomatehdas on yksi Suomen vanhimmista toiminnassa olevista pienpanimoista. Saimaan Juomatehdas toimii edelläkävijänä suomalaisten luonnonmukaisesti valmistettujen juomien valmistajana ja kehittäjänä. Yritys valmistaa oluita, siidereitä ja lonkeroita ja suosii suomalaista lähituotantoa. Tuotteiden kotimaisuusaste on keskimäärin 75 prosenttia ja oluiden 82 prosenttia. Oluet ovat saatavilla valtakunnallisesti hyvin varustelluista ruokakaupoista, ravintoloista, sekä Alkoista. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful