maanantai 22. toukokuuta 2017

Vadelmainen roseviinikakku (myös gluteenittomana)





Gran Rosé Extra Dry on herkullisen vaaleanpunainen ja siinä on hivenen tummemman punaisia vivahteita. Tuoksusta löytyy verigreippiä, vadelmaa ja mustaviinimarjaa. Maku on intensiivinen ja raikas. Mionetto Gran Rose`Extra Dry sai kunniamainninnan vuoden viinit 2017 -kisassa ja voitti pronssia vuonna 2016. Kokeile aperitiivina tai sopii hyvin kalaruokien ja vaaleiden lihojen kanssa. Myös loistava maljajuoma.

Kesän tuleviin juhliin tästä ihanasta roseviinistä syntyi herkullisen raikas hyydykekakku aikuisten makuun.


Hakusanat: Mionetto Gran Rosé Extra Dry , Mionetto , roseviini



Vadelmainen roseviinikakku

Pohja:
300g digestivejä (tai gluteenittomia digestivekexejä)
75g voisulaa
1rkl sokeria

1. murskaa keksit
2. sekoita keksinmurut ja voisula
3. lisää sokeri ja sekoita
4. painele 24cm halk. olevaan irtopohjavuokaan pohjaksi ja valmista täyte

Täyte:
2½ dl kuohukermaa
150g ranskankermaa
250g mascarponea
1 dl fariinisokeria
3 tl aitoa vaniljasokeria
5 dl vadelmia
1½ dl Mionetto Gran Rosé Extra Dry:tä

½dl Mionetto Gran Rosé Extra Dry:tä
5½ tl liivatejauhetta

1. vatkaa kerma, ranskankerma, mascarpone ja sokerit napakaksi vaahdoksi
2. lisää vadelmat ja roseviini ja sekoita hyvin
3. lämmitä ½dl:ssä roseviiniä liivatejauhe tasaiseksi seokseksi (älä keitä)
4. anna jäähtyä ja kaada ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan sekoittaen (ota tarkasti talteen kaikki kattilan reunoiltakin)
5. anna hyytyä vähintään 4h mielellään seuraavaan päivään asti
6. koristele juuri ennen tarjouilua haluamallasi tavalla





* Kaupallinen yhteistyö Mionetto



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful