20.11.2017

Bloggaajien pikkujoulut ja jouluiset menovinkit Tampereella


Postaus on toteutettu yhteistyössä: Bakery CafeRavintola Myllärit Visit Tampereen kanssa.


On tullut tavaksi, että järjestän kollegoilleni pikkujoulut ja taas oli sen aika. Tänä vuonna mukana menossa oli Aamukahvia ja iltateetä, Kulinaari ja Savusuolaa.  Suunnittelin meille kivan päivän Tampereella, missä tutustuimme paikallisiin design-liikkeisiin. Kävimme PikkuPutiikissa, joka on seitsemän käsityöläisyrittäjän ihana puoti Tampereen sydämessä, Kehräsaaren vanhassa tehdasmiljöössä. Heiltä löytyy upea valikoima Suomessa suunniteltuja ja valmistettuja käsityö- ja designtuotteita mm. lasia, keramiikkaa, asusteita, koruja, heijastavia tuotteita sekä sisustus- ja lahjatavaroita. PikkuPutiikista löytyvät yritykset ovat: Hembula Design, Hurmo, Mariel Design, Minkamainen, Nokuro design, PikkuLilli ja Tikkerperi. 




Kävimme myös Kenkäpaja Pihkassa ihailemassa komeita kenkiä, laukkuja ja koruja, joita löytyikin monenlaisia. Pihkassa järjestetään myös kursseja, joilla pääsee kokeilemaan nahan työstämistä ja valmistamaan kurssimallistosta valitsemansa tuotteen ammattitaitoisessa ohjauksessa. He järjestävät tilauksesta asiakkaan toiveiden mukaan rakennettuja kursseja esimerkiksi työ-, polttari- ja kaveriporukoille. Kursseja toteutetaan yhtä lailla isoille kuin pienillekin ryhmille. Kurssin voi tilata myös yksilölliseksi lahjaksi ystävälle, puolisolle tai merkkipäiväänsä viettävälle sukulaiselle.



Hemmottelua...


Meitä hemmoteltiin Bakery Cafeessa, jossa saimme saaristolaisleipiä lohitäytteellä, heidän eniten myytyä sitruunamarenkikakkua sekä paahdettua valkosuklaa-vadelmakakkua, caramel seasalt lattea ja lasillisia kuohuvaa unohtamatta. Kahvilaan on aina ihana astua sisälle, iloinen ja ystävällinen henkilökunta ottaa aina asiakkaat iloisesti vastaan. Kahvila on selkeän raikas ja avara, sinne on mukava poiketa kahville ja istua ystävien kanssa pidempäänkin. Kahvilasta saa aamupalaa, lounasta sekä annoksia saa myös mukaan.



Hurmioiduin näistä ihanista lohitäytteisistä saaristolaisleivistä 😍 
Kuva: Janica Brander



Kuvassa Kulinaarin Kimmo, joka maistoi ihanaa Kupferbergin raikkaan eleganttia kuohuvaa 😅


Tallipihan joulu...


Kävimme myös Tallipihan joulunavauksessa, jossa aidon vanhanajan joulun tunnelmaa ei tarvitse kaukaa hakea. Joulun lämmin henki tulvahtaa jokaisen pikkupuodin uumenista, kahvilan tuoreilta vehnäsiltä tuoksuvista kamareista ja tallin hämyisiltä perukoilta. Jouluvalot sytytetään ja tallin eläimet asettuvat tallin tuoksuville pahnoille. Tallipihan puodeista, tallista ja joulutorilta löytyy laadukkaita käsityötuotteita ja herkkuja. Tallipiha avasi ovensa jouluna vuonna 1999, jolloin ensimmäiset yrittäjät muuttivat pieniin Tampereen kaupungin omistamiin ja kunnostamiin rakennuksiin. Alue on yrittäjävetoinen, ympäri vuoden avoinna oleva putiikkikylä. Pienissä taloissa toimii kymmenisen vakituista yrittäjää ja tapahtumissa useita kymmeniä vierailevia yrittäjiä. Pääosin kädentaitajia. Alueelta löytyy upeita käsitöitä, sisustustuotteita, lahjatavaraa, herkkuja ja Suomen monipuolisin suklaapuoti. Tapahtumien ja sesonkien yhteydessä Tallipihalla on hevosvaunuajelua ja ponitalutusta.







Kuva: Kimmo Ollilla


Kolmen ruokalajin illallinen...


Ravintola Mylläreissä pääsimme nauttimaan jouluisen kolmen ruokalajin illallisen, joka piti sisällään kalalautasen, jossa oli tuorejuustolla täytettyä lohirullaa, katajanmarjasilakkaa, mätimoussea ja saaristolaisleipää. Pääruokana oli ylikypsää paahdettua possunkylkeä, kolmenpippurinkastiketta, balsamico- punajuurta ja rosmariiniperunoita. Sekä jälkiruoaksi vaniljapannacottaa glögimarinoiduilla luumuilla. Kalalautanen oli herkullinen, varsinkin tuorejuustolla täytetty lohirulla, mätimousse ja paahdettu saaristolaisleipä, ylikypsä possu vei jalat alta ja sen nautiskelinkin silmät kiinni, koska se oli todella hyvää. Vaniljapannacotta oli tuhtia ja pelkästään hyvin täyteläistä, glögimarinoidut luumut puolestaan eivät mielestäni oikein nyt toimineet annoksessa. Olisin kaivannut annokseen jotain raikkautta ja kastiketta tai hilloketta pehmentämään ihanan täyteläistä pannacottaa. Myllärit toimivat vanhassa 1900-luvun höyrymyllyssä ja ravintolatoimintaa rakennuksessa on ollut lähes 30-vuotta. Ensi vuoden alussa he juhlivat 30-vuotistaivalta ja tuolloin retroilevat ja herkuttelevat alun ajan herkuilla. He ovat ylpeästi yksityinen ravintola ja omistajana on Santeri Tiitola, joka tiimeineen on pyörittänyt mylläreitä jo reilut 12- vuotta. Mylläreissä on tarjolla puhtaita skandinaavisia ja lähialueen herkkuja sesongin vaihtelut huomioiden. Palvelu on mutkatonta, rentoa ja lapsiperheet ovat tervetulleita herkuttelemaan heille niin illasta kuin kotiruokalounaallekin arkena. Lapsille on tarjolla pientä puuhaa, kirjoja, palapelejä ja piirtämistä ruokailun ajaksi sekä tietysti oma lasten ruokalista. Tänne menemme ehdottomasti toistekin syömään! Vahva suositus!




Alkuun nostimme alkumaljan, joka oli Palmer & Co Blanc de Blancs shampanjaa, joka oli pehmeän pähkinäinen, ihanan täyteläinen ja sai meidän jokaisen suut hymyyn. Oli muuten parasta shampanjaa mitä olen maistanut. Kalalautasen kanssa meille suositeltiin Bulgarini Lugana valkoviiniä, joka oli raikkaan aprikoosinen ja sitruksinen, tästä muuten tuli mun lemppari valkoviini. Juomasuositukset osui kyllä nappiin!


Yö Lapland Hotellissa...


Yön vietimme Laplad Hotellissa, jossa on mahdollisuus nauttia Lapin elämyksellisyydestä keskellä kaupungin sykettä. Hotellin läheisyydessä sijaitsee mm. Tampere-talo, jossa esiintyvät maailmanluokan artistit ja se toimii myös messujen ja kongressien tapahtumapaikkana. Keskustan  tuntumassa sijaitsevan hotellin 141 huonetta on sisustettu taidolla ja tyylillä vaativammankin matkaajan makuun. Huoneiden design on saanut vaikutteita luonnosta ja Lapin tarinoista. Lapland Hotels Tampereen monipuoliset kokoustilat luovat hyvät puitteet niin pienille kuin isoille kokouksille, juhlille sekä tapahtumille.





Kuvassa: Savusuolaa Janica ja Aamukahvia ja Iltateetä Katja.







2 kommenttia :

  1. Aivan upea päivä teidän ksikkien kanssa! <3 Tampereesta kuoriutui todellinen joulukaupunki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivä oli mahtava, kiitos kun pääsit paikalle <3 Tuo Tallipihan joulu on ihan huippu, sinne täytyy mennä uudelleenkin.

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful