torstai 4. elokuuta 2016

Kuningatarpiirakka marengilla





Rakastan tuoreita vadelmia ja sopiva pari vadelmalle on mielestäni mustikka. Ystäväni oli tulossa kahville ja halusin yllättää hänet jollain ihanalla leivonnaisella. Joten yhdistelin vähän eri ohjeitani ja syntyi tälläinen herkullinen kuningatarpiirakka. Testaa ihmeessä.

Tiesithän, että minulla on facebookissa blogillani oma sivusto.
Minut löytää pinterestistä ja instagramista nimellä ranteita_myojen_taikinasa

Pohjan muokkasin tästä ohjeestani.
Täytteen otin tästä ohjeestani.


Pohja:
140g pehmeää voita
1½ dl fariinisokeria
3 tl aitoa vaniljasokeria
1 kananmuna
½ dl maissitärkkelystä
2 dl vehnäjauhoja

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Sekoita lopuksi kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon ja sekoita. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun  kahteen 35cm x 11cm suorakaiteen muotoiseen vuokaan tai yhteen n.27cm halk. olevaan pyöreään vuokaan. Jauhoja apuna käyttäen tai kosteilla käsillä.

Täyte:
250g maitorahkaa
1 kananmuna
1 dl kermaa
2 tl aitoa vaniljasokeria
2 rkl maissitärkkelystä
½ dl fariinisokeria

Väliin:
3dl tuoreita vadelmia
3 dl tuoreita mustikoita

Paista 175'c. n.20min

Päälle:
3 valkuaista
1½ dl sokeria
2tl vanilja-aromia

Vatkaa marenki kovalle vaahdolle ja levitä marjojen päälle ja jatka paistamista 10min. Marenki on sitten valmista, kun pystyisit kääntämään kupin ylös alaisin eikä marenki lähe valumaan kupista pois. Ripottele vielä päälle halutessasi tuoreita marjoja. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.

1 kommentti :

  1. Tässä leivonnaisessa tuoreiden marjojen raikas maku pääsee oikeuksiinsa. Suussasulavaa herkkua!

    VastaaPoista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi. Täällä teille kokkailee 35-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Perheeseen kuuluu myös aviomies. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.


Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila

Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful