22.11.2016

Hot dog -sämpylät myös gluteenittomana



On kauan tehny mieli ite tehtyjä hodareita. Nyt vihdoin kokeilin tehdä ite sämpylätkin ja enään ei kyllä osteta kaupan valmiita 😉 Ohjeesta tulee 12 kpl (a`88g).

Hakusanat: Hod dog -sämpylät , hodari, hodarisämpylä , hod dog
Ohje:
3½ dl maitoa
2 tl kuivahiivaa
1½ tl himalajan hienoa suolaa
1 rkl hunajaa
50g voita
noin 9 dl vehnäjauhoja

Voiteluun:
kananmuna

1. lämmitä maito (42'c)
2. lisää kuivahiiva, suola, hunaja ja voisula
3. lisää lopuksi vähän kerralla vehnäjauhot ja vaivaa taikinaa yleiskoneella 10 minuuttia
4. leivo heti sämpylöiksi n.12cm pitkiksi pötköiksi
5. kohota valmiita sämpylöitä 1h, voitele sen jälkeen kananmunalla
6. paista 225'c noin 10 min


Gluteenittomana: Ohjeesta tulee 6 kpl



Ohje:
2 dl maitoa
1½ tl psylliumia
1 t suolaa
1 rkl hunajaa
50g voisulaa
2tl kuivahiivaa
3 3/4 dl fin mix (Semper)

1. lämmitä maito (42'c)
2. lisää psylliumi, vatkaa hyvin ja anna hetki turvota
3. lisää suola, hunaja, soisula ja kuivahiiva
4. lisää jauhot vähän keralla ja vaivaa yleiskoneella 10 minuuttia
5. leivo heti 12 cm pitkiksi pötköiksi
6. kohota valmiitä sämpylöitä 1h
7. paista 225'c noin 10 minuuttia


Vinkki:

* jos teet taikinan käsin jauhoja menee noin 1 dl vähemmän


Blogissani on myös muita herkullisia ohjeita, joita kannattaa kokeilla mm.
Hampurilaissämpylät
Ite tehdyt tortillaletut
Savulohipiirakka
Jauhelipapihvit
Broileri-perunavuoka



2 kommenttia :

  1. Aivan mahtavia sämpylöitä. Olen tehnyt jo monta kertaa ja nytkin on sämpylät kohoamassa. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista. Mukava kuulla, että pidit ohjeestani :) Nämä ovat kyllä omaankin makuun, niin hyviä :)

      Poista

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful