1.9.2016

Chili-limelohi


Jaajo Linnonmaa teki neljän tähden illalliselle ko. lohta, kokeilin tehdä sitä myös. Oli kyllä todella hyvää. Kaksosetkin kommentoivat, että parasta kalaruokaa ikinä. Ja ruoka loppui jopa kesken ja se on aika hyvin meillä kalaruoasta. Joten tämä resepti jää meille kyllä kestosuosikiksi ja helppo valmistaakkin. 



Ohje:
Lohifile
merisuolaa (tai ruokasuolaa)
1½ dl kikkomannin soijakastiketta
3 limeä
chiliä (oman maun mukaan)
inkivääriä (oman maun mukaan)

1. leikkaa file annospaloihin
2. laita merisuolaa lohen päälle kauttaaltaan ja hiero vielä kädellä joka puolelle. Anna olla n.15min ja pyyhi kaikki merisuola pois
3. käytä pannulla lohipaloja (nahkapuoli ylöspäin) ja paista niitä n.20 sekunttia, jotta saavat väriä ja makua
4. laita uunivuokaan paistettu puoli ylöspäin
5. raasta oman maun mukaan inkivääriä, pilko chilit ja purista limeistä mehut. 
6. laita kattilaan soijakastike, limen mehu, raastettu inkivääri ja chilit. Maistele välillä ja lisää omaan makuun sopivaksi inkivääriä ja chiliä. 
7. keitä pari minuuttia ja lisää fileiden päälle (sihvilän läpi)
8. paista uunissa 175'c n.15min. 
9. anna vetäytyä viitisen minuuttia uunista oton jälkeen ja nauti!

Vinkit:
* gluteenittomana kikkomannilta löytyy myös oma Tamari-soijakastike 




Blogistani löytyy myös muita herkullisia ruokaohjeita:
Kilpiperunat
Broileri-perunavuoka
Jauhelihapihvit
Paras pizzapohja
Maistuva lasagne
Paneroidut broilerinfileet
Lohilaatikko
Tortillat
Uunibroileria ja riisiä
Yrttilihapullat ja pippurikastike
Spakettia lihapullilla ja kermainen tomaattisoossi

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Seuraajat

Tietoja minusta:

Blogini on perustettu 2.9.2014, joka on leivonta- ja ruokapainotteinen lifestyleblogi, kirjoitan myös hotelleista, viinistä ja elämästä. Kirjoitan aina rehellisesti mielipiteeni ja seison sanojeni takana. Täällä teille kokkailee 40-vuotias, 2007 syntyneiden kaksospoikien äitee Tampereen seudulta, jonka juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla. Olen ammatiltani kokki, mutta hurahtanut leipomiseen. Tykkään tehdä helposti kokeiltavia ohjeita, jotka eivät vaadi lukijoilta leipurin tai kokin koulutusta onnistuakseen. Päivitän blogia epäsäännöllisen säännöllisesti.

Jätä kommenttia reseptien loppuun, ne aina piristävät :)

Ethän kopioi reseptejäni tai kuviani ilman lupaa.


Mielelläni teen yhteistyötä, jos kiinnostuit ota yhteyttä.

Yhteydenotot:
roottyna.taikinasa@gmail.com
Marika Kaila


Minut löytää myös:



Etsi blogistani:

Designed by DigitalBeautiful